Strona główna  |   Przejdź do sklepu  |   Napisz do nas   FAQ    |  Szukaj   |  Użytkownicy
Obecny czas: Pią Wrz 10, 2010 1:12 am

Wszystkie czasy w strefie UTC

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: podsłuch sejsmiczny
PostWysłany: Wto Gru 01, 2009 9:15 pm 
Witam

Mam pytanie odnośnie http://www.sklep-cerber.pl/?pages=podsluch_sejsmiczny
Czy ten podsłuch stetoskopowy (sejsmiczny) będzie skuteczny w bloku mieszkalnym przez 30cm strop żelbetowy ?
Czy odgłosy z innych mieszkań nie będą zakłócać pracy i odbioru z podsłuchiwanego mieszkania poniżej?
Czy instaluje się je na „gołym” betonie czy można na terakocie?
Jak głośną rozmowę jest w stanie przechwycić takie urządzenie? normalną, przyciszoną, głośniejszy szept?
Jakiego poziomu zakłóceń można się spodziewać?
Czy da się podłączyć dyktafon Olympus WS-110 celem dokumentowania.
Dodam, że blok jest bardzo źle wyciszony i „wszystko słychać”.

Nie będę opisywał sytuacji, która mnie zmusza do ewentualnego zakupu urządzenia celem dokumentowania wrogiego wobec mnie zachowania jednego ze współmieszkańców bloku. Powiem tylko, że nie ma on żadnych oporów przed kłamaniem policji i składaniem fałszywych zeznań na mój temat, o fali pomówień i różnych sposobach uprzykrzania mi życia nie wspominając. Często odbywają się u niego „narady” osób nadużywających alkoholu, które mu doradzają różne działania wobec. Dotychczas używałem z lepszym lub gorszym skutkiem samego dyktafonu Olympus WS-110 i na bazie tych nagrań pozwałem go do sądu.
Jednak już wie że „podsłuchuje” i staram się nagrać niektóre rozmowy i dyktafon już nie wystarczy.

Koszt urządzenia jest więcej niż spory i kupując chciałbym aby urządzenie dobrze spełniało zadanie, a ewentualne nagrania mogły być dowodami dla policji, prokuratury, sądu czy spółdzielni.

pozdro

Temat postu: Re: podsłuch sejsmiczny
PostWysłany: Wto Sty 05, 2010 1:28 pm 
Administrator

Dołączenie: Śro Cze 03, 2009 9:25 pm
Witam,
Podsłuch stetoskopowy działa na zasadzie przenoszenia drgań z powierzchni i przetwarzania ich na dźwięk. Sprawdzi się jeśli ściana będzie jednolita lub z kilku warstw ściśle połączonych. W Pana przypadku nie powinno być problemu. Mieliśmy już klientów, którzy z powodzeniem wykorzystywali ten podsłuch w prawie identycznych warunkach. Raczej trudno go zakłócić. Oczywiście będzie słychać wszystkie dźwięki, które są niesione przez ściany, również te z sąsiednich pomieszczeń, tyle że z różnym natężeniem. Jeśli przyłoży Pan mikrofon do podłogi, to najmocniejszym dźwiękiem będzie ten z pomieszczenia na dole. Jeśli chodzi o dyktafon to nie wiem jakie ma wejścia Olympus. Powinien posiadać wejście jack 3,5 mm (np. mikrofonowe). Jeśli takie ma, to za pomocą dodatkowego kabelka będzie mógł Pan podłączyć go do podsłuchu.

Pozdrawiam

Profil Wyślij prywatną wiadomość  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość