Witam
Mam pytanie odnośnie
http://www.sklep-cerber.pl/?pages=podsluch_sejsmicznyCzy ten podsłuch stetoskopowy (sejsmiczny) będzie skuteczny w bloku mieszkalnym przez 30cm strop żelbetowy ?
Czy odgłosy z innych mieszkań nie będą zakłócać pracy i odbioru z podsłuchiwanego mieszkania poniżej?
Czy instaluje się je na „gołym” betonie czy można na terakocie?
Jak głośną rozmowę jest w stanie przechwycić takie urządzenie? normalną, przyciszoną, głośniejszy szept?
Jakiego poziomu zakłóceń można się spodziewać?
Czy da się podłączyć dyktafon Olympus WS-110 celem dokumentowania.
Dodam, że blok jest bardzo źle wyciszony i „wszystko słychać”.
Nie będę opisywał sytuacji, która mnie zmusza do ewentualnego zakupu urządzenia celem dokumentowania wrogiego wobec mnie zachowania jednego ze współmieszkańców bloku. Powiem tylko, że nie ma on żadnych oporów przed kłamaniem policji i składaniem fałszywych zeznań na mój temat, o fali pomówień i różnych sposobach uprzykrzania mi życia nie wspominając. Często odbywają się u niego „narady” osób nadużywających alkoholu, które mu doradzają różne działania wobec. Dotychczas używałem z lepszym lub gorszym skutkiem samego dyktafonu Olympus WS-110 i na bazie tych nagrań pozwałem go do sądu.
Jednak już wie że „podsłuchuje” i staram się nagrać niektóre rozmowy i dyktafon już nie wystarczy.
Koszt urządzenia jest więcej niż spory i kupując chciałbym aby urządzenie dobrze spełniało zadanie, a ewentualne nagrania mogły być dowodami dla policji, prokuratury, sądu czy spółdzielni.
pozdro